2020_optimized.12.15-01.10

KOMANDIR i VODJA BORBENE GRUPE

-Komandir je liderska uloga na misiji. Ova pozicija zahteva poznavanje terena, mape, formacija i mnogih drugih protokola. Od njega ovisi čitava misija i zato je imenovana kao najteža uloga na misiji.

-Vodja borbene grupe je druga liderska uloga. VBG je zadužen da vodi borbenu grupu unutar odeljenja, koji takođe mora da bude vešt poput Komandira.

Ove dve pozicije mogu zauzeti na misijama samo vodnici i svi činovi iznad vodnika

2020_optimized.12.15-01.13

PUŠKOMITRALJEZAC i POMOĆNIK

-Puškomitraljezac je jedan od bitnijih uloga unutar odeljenja, a isto tako je prvi zamenik VBG-a. 
-Pomoćnik je čovek koji se kreće na terenu uz puškomitraljesca, te deluju kao par. On je zadužen da nosi dodatnu opremu i municiju.
Ove dve pozicije mogu zauzeti svi članovi klana na misijama. Prvenstvo uvek imaju iskusniji za poziciju puškomitraljesca.

2020_optimized.12.15-01.13_01

SNAJPERISTA

-Snajperista je uloga zadužena za dejstva na velike distance. Ima neprekidnu komunikaciju sa Komandirom odeljenja te smatra se jednom od važnijih uloga na misiji.
Ovu poziciju mogu da igraju svi članovi, ali pretežno dobijaju prednost najiskusniji pored vodnika i zastavnika.

2020_optimized.12.15-01.14_01

DOKTOR

-Doktor je uloga koja zahteva brzinu, strpljenje i odlučnost. Može da bude uz vrhovnu komandu ali i da sudeluje u najtežim zadacima uz vatrenu borbenu grupu. 
Ovu poziciju isključivo zauzimaju ljudi sa SANITETSKOM OBUKOM

2020_optimized.12.15-01.11_01

STRELAC i STRELAC AT

-Strelac je najosnovnija uloga na misijama, koju pretežno zauzimaju novi i neiskusni igrači. 

-Strelac AT je uloga koju pretežno zauzimaju igrači sa činom Razvodnik ili Desetar (koji nemaju ni jednu specijalizaciju)

2020_optimized.11.04-20.34_01

ODRED SPECIJALNIH JEDINICA

-Ovaj odred sačinjavaju najelitnije jedinice u našem klanu. Mali broj pripadnika sa najtežom obukom i najstrožijim treninzima.
-Ova jedinica zahteva aktivnost na visokom nivou, jer van redovnih termina, zakazuju se treninzi na kojima se ljudstvo obučava na raznim terenima, koristeći raznoliku tehniku, vozila…